Θωμάς Κωνσταντίνου

Μπαμ!

2020

t-konstantinou-bam-d

Spotify

YouTube

Βιρτουόζος στο ούτι, πολύ-οργανίστας, συνθέτης, παραγωγός και τραγουδιστής, ο Θωμάς Κωνστανίνου συνθέτει μία μίξη ανατολής και δύσης, δημιουργώντας το δικό του μουσικό στυλ και χαρακτήρα.
Οι επιρροές του είναι ταυτόχρονα σύγχρονες και παραδοσιακές με το όυτι στο επίκεντρο του μουσικού του κόσμου.
Γεννημένος στην Αθήνα το 1980, ο Θωμάς Κωνσταντίνου μεγάλωσε σε μουσική οικογένεια με τον πατέρα του να εμπνέει στα πρώτα του μουσικά βήματα.
Ξεκίνησε με πιάνο στην ηλικία των έξι για να συνεχίσει με ούτι, λαούτο, μαντολίνο και διάφορα ελληνικά όργανα. Σπούδασε ευρωπαϊκή και βυζαντινή μουσική, διδάχτηκε και επηρεάστηκε από σημαντικούς Έλληνες, Τούρκους και Αρμένιους ουτίστες όπως ο Νίκος Σαραγούδας, Yurdal Tokcan, Necati Celik και Ara Dinkjian.
Συνεργάστηκε ως σολίστας και ενορχηστρωτής με σημαντικούς Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες όπως Calexico, Eric Burdon, Shantel, Νανά Μούσχουρη, Ελένη Καραϊνδρου, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Χάρις Αλεξίου, σε ζωντανές εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο (Carnegie Hall, Royal Albert Hall, Sidney Opera House, Odeon of Herodes Attikus, Vienner Konzerthouse, Berliner Philarmonie κ.α.) καθώς και στη δισκογραφία, τηλεόραση και σινεμά.
Το 2001 ίδρυσε το μουσικό σχήμα ΤΑΚΙΜ με έξι από τους σημαντικότερους έλληνες παραδοσιακούς μουσικούς. Μαζί τους κυκλοφόρησε δύο albums και συμμετείχε στα σημαντικότερα Φεστιβάλ (Φεστιβάλ Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Christmas Theater κλπ).
Είναι επίσης μέλος του Chronos Project μαζί με τη Δήμητρα Γαλάνη και σημαντικούς διεθνείς jazz σολίστες.
Από το 2016 είναι καθηγητής στο μεταπτυχιακό μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

επικοινωνία

Γράψτε μας και θα επικοικωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο!