Πηγή Λυκούδη

Ταξίδια εν λευκώ

2020

----

Spotify

YouTube

Η νέα δισκογραφική δουλειά μου, με τίτλο «Ταξίδια εν Λευκώ» μία ενότητα τραγουδιών που δημιουργήθηκε μέσα από την ανάγκη μου να πω δυνατά και καθάρια πως «Όταν χάνεται ο ήλιος» , για να βρεθείς «Στα σύννεφα για λίγο», πρέπει να κάνεις «Βήματα», να χορέψεις «Ζεϊμπέκικο για δύο», ένα παθιασμένο «Tango της Φωτιάς» να πεις «Λόγια που ποτέ δεν έχεις πει» και να «Ταξιδέψεις με το νου» εκεί όπου συνάντηση με το εαυτό μας είναι λυτρωτική!
Τους στίχους υπογράφουν ο Φίλιππος Γράψας, ο Μιχάλης Μπουρμπούλης, η Νάνσυ Κανέλλη, η Ξένια Δικαίου, ο Γιώργος Μανιός, στίχοι που τρύπωσαν στην ψυχή μου και ενώθηκαν αβίαστα με την μουσική της.
Τα τραγούδια ερμηνεύουν εξαιρετικά σημαντικές φωνές της νέας γενιάς, που πιστεύω πολύ και συνεργάζομαι χρόνια. Ερμηνευτές με προσωπικό στίγμα, με ήθος στην διαδρομή τους και ποιότητα που με κάνουν να νιώθω όμορφα που έχουν αυτά τα τραγούδια στην φαρέτρα τους!
Ο Σπύρος Κλείσσας, η Γεωργία Αγγέλου , η Μαρίνα Βολουδάκη και οι σπουδαίοι μουσικοί που έπαιξαν έδωσαν πνοή σε αυτά τα «ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΝ ΛΕΥΚΩ» σε μια προσπάθεια , να ταξιδέψουν στο ΦΩΣ σε μέρες που το σκοτάδι περισσεύει.
Το εξώφυλλο που φιλοτέχνησε η εικαστικός Κατερίνα Σαμαρτζίδου με εκφράζει απόλυτα.
Η συνεργασία μου με την FM records πραγματικά μία έκπληξη, την στιγμή που είχα πάρει απόφαση πως αυτός ο δρόμος της δισκογραφίας έχει γίνει εντελώς μοναχικός! Η συνέπεια, η ειλικρίνεια και η διάθεση στήριξης έκανε μία ρωγμή σε αυτήν την βιωματική θέση που είχα!
Στόχος είναι τα ταξιδέψουμε μαζί σας εν λευκώ, να ακουμπήσουμε στα χείλη σας μελωδικά ό,τι μας ενώνει! Καλή ακρόαση!

1. Στα σύννεφα για λίγο
Ερμηνεία: Μαρίνα Βολουδάκη
Στίχοι: Νάνσυ Κανέλλη – Ξένια Δικαίου
2. Όταν χάνεται ο ήλιος
Ερμηνεία: Σπύρος Κλείσσας
Στίχοι: Μιχάλης Μπουρμπούλης
3. Τα ταξίδια του νου
Ερμηνεία: Γεωργία Αγγέλου
Στίχοι: Γιώργος Μανιός
4. Τα λόγια που ποτέ δεν έχω πει
Ερμηνεία: Μαρίνα Βολουδάκη
Στίχοι: Νάνσυ Κανέλλη – Ξένια Δικαίου
5. Βήματα
Ερμηνεία: Γεωργία Αγγέλου
Στίχοι: Νάνσυ Κανέλλη – Ξένια Δικαίου
6. Ζεϊμπέκικο για δυο ζωές
Ερμηνεία: Σπύρος Κλείσσας
Στίχοι: Φίλιππος Γράψας
7. Ταξίδια εν λευκώ
Ορχηστρικό
8. Tango της φωτιάς
Ορχηστρικό

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

«Στη μουσική υπάρχει η δύναμη που κρατά τη μνήμη της ύπαρξής μας ζωντανή. Αυτή η πίστη μου γέννησε την ανάγκη να υπηρετήσω τη μουσική μέσα από το δρόμο της σύνθεσης. Έτσι οδηγήθηκα στην πληρότητα που δίνει η δημιουργία, πληρότητα που χρόνο με το χρόνο μεγαλώνει»
Αυτά δηλώνει η συνθέτις και καθηγήτρια πιάνου Πηγή Λυκούδη, μετά από μία διαδρομή γεμάτη αγάπη για την μουσική, προσπαθώντας καθημερινά να μεταδώσει την ουσία της και τα όσα αυτή μπορεί να μας προσφέρει.
Έχει παράγει ένα σημαντικό και πολυσχιδές συνθετικό έργο το οποίο περιλαμβάνει σημαντικές ενότητες-κύκλους τραγουδιών, συμφωνικά έργα βασισμένα σε ποίηση μεγάλων Ελλήνων ποιητών, μουσική για το θέατρο, ορχηστρική μουσική και έχει παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Κατά τη διάρκεια της μουσικής της διαδρομής έχει συνεργαστεί με τους: Μανώλη Μητσιά, Νένα Βενετσάνου, Ρίτα Αντωνοπούλου, Δημήτρη Μπάση, Alexandra Gravas, Ελένη Πέτα, Μόρφω Τσαϊρέλη, Βικτωρία Ταγκούλη, Πένυ Ξενάκη, Γεωργία Βεληβασάκη, Αγνή, Κώστα Καράλη, Αλέξανδρο Χατζή, Σπύρο Κλείσσα, Γεωργία Αγγέλου, Νίκο Καρακαλπάκη, Κώστα Χατζηκυριάκο – Σβώκο, Μαρίνα Βολουδάκη καθώς και τους, Γιάννη Φέρτη, Γρηγόρη Βαλτινό, Ελένη Ερήμου, Αλέκο Συσσοβίτη, Μαίρη Βιδάλη, την Ρούλα Πατεράκη και τους εικαστικούς Άγγελο και Διοχάντη.

επικοινωνία

Γράψτε μας και θα επικοικωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο!