Laskaris Final-s

RELEASE DATE: September 2012

listen
itunes
amazon
spotify
google-play
rhapsody

Tracklisting

Πληροφορίες

Ο Γιώργος Λάσκαρις γεννήθηκε στη Δράμα στις 30 Αυγούστου, από μητέρα Μακεδόνισσα και πατέρα Αιτωλοακαρνάνα. Από πολύ νωρίς, η οικογένεια του μετακόμισε στην Αθήνα, στοχεύοντας σε μια καλύτερη τύχη. Αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στη Διοίκηση Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κάνοντας παράλληλα διάφορες δουλειές, αναζητώντας την ανεξαρτησία του.

Η μουσική όμως, υπήρξε μόνιμη συντροφιά και αξεπέραστη αδυναμία του στην έως τώρα πορεία του. Αυτοδίδακτος τόσο φωνητικά όσο και κιθαριστικά, αυτό που τον χαρακτηρίζει συνοψίζεται στη φράση «η παρέα είναι που μετράει».

Από όταν πρωτοτραγούδησε, μέχρι τώρα, έχουν ακολουθήσει πολλές εμφανίσεις, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και συναυλίες, σε μικρά και μεγάλα μπαράκια και μουσικές σκηνές της Αθήνας, αλλά και όλης της Ελλάδας. Ελευσίνα, Μέγαρα, Φάρσαλα, Κυπαρισσία, Μονεμβασιά, Ηράκλειο Κρήτης, Κύθνος, Κάρυστος, Άνδρος, Λαύριο, Νέα Στύρα Ευβοίας, Κάρυστος, Θήβα, Βέροια, Κάλαμος, Ωρωπός, Κρανίδι Αργολίδος, Λουτράκι, Μύκονος, Βόνιτσα, Λευκάδα κάποιοι από τους μουσικούς του σταθμούς.

Τα τελευταία πέντε χρόνια, παρέα με το συνεργάτη και φίλο του Γιάννη Ζαχαρόπουλο στην επιμέλεια του καλλιτεχνικού προγράμματος, πλαισιωμένος από μουσικούς με την ίδια λαχτάρα για μουσική, συνεχίζει τις επιτυχημένες εμφανίσεις του, ενώ νέοι συναυλιακοί χώροι προστίθενται συνεχώς.

Στα τέλη του 2013, κυκλοφορεί από την “FM Records”, η πρώτη του δισκογραφική δουλειά, με τίτλο «Παράλογα Χατίρια». Πρόκειται για ένα άλμπουμ με γνώμονα το έντεχνο και λαϊκό τραγούδι, σε δρόμους αυθεντικά ελληνικούς, τραγούδια του «σήμερα» που υπερασπίζονται τη δυναμική που έχουν οι παρέες όταν δημιουργούν. Τη μουσική υπογράφει ο Μιχάλης Γιουνανλής και τους στίχους ο Σπύρος Κανιούρας.

Τον Οκτώβρη του 2014, κυκλοφόρησε το πολυσυλλεκτικό άλμπουμ «Σινιάλο» από την “Digital Voices Label” και την “FM Records”, στο οποίο συμμετέχει με το τραγούδι «Έτσι Πρέπει» σε μουσική Πάνου Κουτσελίνη και στίχους Γιάννη Γεωργίου.

Τον Απρίλη του 2015, συμμετέχει στη συλλογή “Μουσικό Μπαλκόνι” με δύο τραγούδια: 1. “Δεν Θέλω” (Μουσική : Πάνος Αθανασίου – Στίχοι : Ντίνα Δοναρά Κόντι) και 2. “Στης Ανάγκης Το Βαγόνι” (Μουσική : Ηλίας Πολίτης – Στίχοι : Κώστας Ιερομνήμων). Πρόκειται για μία παραγωγή της “Digital Voices Label” , σε διανομή της “FM Records”.

Τον Ιούνιο του 2015, κυκλοφορεί το Digital Single με τίτλο «Έλα να με βρεις», σε μουσική Ιωακείμ Ασλανίδη και στίχους Ελευθερίας Κούκου. Πρόκειται για μία παραγωγή – ενορχήστρωση της “Studio Instruments” και σε διανομή της “FM Records”.

Τον Σεπτέμβρη του 2015, κυκλοφόρησε η μουσική συλλογή «Μελωδικό Ταξίδι» από την “Digital Voices Label” και την “FM Records”, στο οποίο συμμετέχει με το τραγούδι «Δεν Είσαι Δίπλα Μου» σε μουσική Νίκου Ξένου και στίχους Μάρως Σούκουλη.

Τον Νοέμβρη του 2015, κυκλοφορεί το Digital Single με τίτλο «Πιο Πολύ Απ’ Τον Θεό», σε μουσική – ενορχήστρωση Πάνου Κουτσελίνη, στίχους Γιάννη Γεωργίου και σε διανομή της “FM Records”.

Τα Χριστούγεννα του 2015, συμμετέχει στη μουσική συλλογή του καταξιωμένου συνθέτη Χρήστου Γιαννόπουλου “Λοκάντα η Ελλάς” με το τραγούδι «Του Έρωτα και της Φωτιάς», σε στίχους Ελένης Μέη Ασημακοπούλου. Η συλλογή κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις “Καθρέφτης Ήχων Αληθινών”.

Τον Μάρτη του 2016, συμμετέχει στη μουσική συλλογή “Ελλάς, Πολιτική Κρατούμενη” των δημιουργών Ιωάννας και Αρετής Σπανομάρκου, με το τραγούδι “Άπληστος”. Η συλλογή κυκλοφορεί από την ελληνική ανεξάρτητη δισκογραφική εταιρεία “FM Records”.

Την ίδια περίοδο, κυκλοφορεί η μουσική συλλογή «Σε ρυθμούς … λαϊκούς» από την “Digital Voices Label” και την “FM Records”, στην οποία συμμετέχει με το τραγούδι «Νύχτα μόνος μου» σε μουσική και στίχους του Γιώργου Γραμματικάκη.

Η δεύτερη ολοκληρωμένη προσωπική δισκογραφική του δουλειά, έρχεται το Πάσχα του 2016, με τίτλο “Χάρτινες Λέξεις”. Ένα άλμπουμ με δέκα ατόφια και αυθεντικά λαϊκά τραγούδια, σε στίχους Αριστείδη Γιαγιάννου και μουσική Ζωής Μιχάλαρου (εκτός από δύο που υπογράφουν ο Ευγένιος Ζαρκάδας και ο Στέφανος Βρυνιώτης), που θα κυκλοφορήσει απο την FM Records.

Και έπεται συνέχεια ……

επικοινωνία

Γράψτε μας και θα επικοικωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο!