Γιάννης Γεωργουδάκης

Ψευδαισθήσεις

2019

-

Spotify

YouTube

O Γιάννης Γεωργουδάκης, γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Βέροια. Ανήκει στην άβουλη, βολική και απαρατήρητη γενιά των πρώτων μεταπολιτευτικών χρόνων, μια γενιά που ανδρώθηκε μέσα στον -μέχρι πρότινος- «μπαρόκ» νεοελληνικό πλανήτη της επίπλαστης ευμάρειας και των χαμένων ιδανικών. Η χρονική αυτή διαδρομή αποτυπώνεται μέσα στα τραγούδια του σκιαγραφώντας άλλοτε με νοσταλγική διάθεση, άλλοτε με κυνισμό κι άλλοτε με αγωνία παθογένειες, αγκυλώσεις και αγιάτρευτες πληγές, που σαν σκιά μας ακολουθούν μέχρι σήμερα.
Εργάζεται σαν εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και επί του παρόντος είναι Διευθυντής του Μουσικού Σχολείου της Βέροιας.
Δηλώνοντας -φανατικά- ερασιτέχνης μουσικός, ακροβατεί ανάμεσα σε νότες και γράμματα. Από τα νεανικά γκρουπάκια με τις jazz και rock επιρροές και τα βιοποριστικά ξενυχτάδικα, μέχρι τις «ώριμες» συμμετοχές στα μουσικά και χορωδιακά δρώμενα των τελευταίων χρόνων. Το 2009 βραβεύτηκε στην Αθήνα με το Β’ βραβείο με τίτλο «Αθήνα διαμαντόπετρα» στον Πανελλήνιο διαγωνισμό του λογοτεχνικού περιοδικού «Κελαινώ». Έχει εκδώσει δυο βιβλία. Ένα επιστημονικό πόνημα το 2010 με τίτλο «Αξιολόγηση εκπαιδευτικών Μύθοι και πραγματικότητες» από τις εκδόσεις Δίαυλος και μια σειρά διηγημάτων το «Ιντερμέτζο σε 11/8» το 2018 από τις εκδόσεις Φιλύρα.

Τραγούδι: Μάντζου Ζωή (1,5,6,7,8,9,12,13)

                  Γεωγουδάκη Φωτεινή (7,9)

                  Γεωργουδάκης Χρήστος (4)

                  Ουλσουζίδου Χάρις (2)

                  Σίμου Μαρία (6)

Κιθάρες, keyboard, φυσαρμόνικα: Γεωργουδάκης Γιάννης

Πνευστά:  Μπίντσης Άκης

Βιολί: Ουλσουζίδου Χάρις

Μπουζούκι, τζουράς: Κυρατζόπουλος Κώστας

Οι συντελεστές-μουσικοί στην δημιουργία των τραγουδιών, όλοι τους παιδιά, φίλοι, μαθητές και… δάσκαλοί μου, πρόσφεραν πολύ περισσότερα από ότι μπορώ να εκφράσω σε δυο σειρές. TOΥΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Τα τραγούδια ηχογραφήθηκαν και επεξεργάστηκαν «σχεδόν» ερασιτεχνικά με την αμέριστη και πολλαπλή βοήθεια του μουσικού και τεχνικού ήχου Άκη Μπίντση και της Μαργιορής Τσιούντα.

 

Links
https://www.youtube.com/channel/UC-nob4OvVoT1-UAEp52QNmA
https://www.facebook.com › … › Musician/Band › Ηχώ Βερόης

www.mousikoveroias.gr

επικοινωνία

Γράψτε μας και θα επικοικωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο!