Γεωργία Κόμπου, Μίκης Θεοδωράκης

Οι χαρταετοί

2020

georgia-kombou-oi-hartaetoi

Spotify

YouTube

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
” Οι Χαρταετοί ”
Μίκης Θεοδωράκης

Georgia Kombou
Cyprus soloist of bouzouki
Awarded composer

Μετά την κυκλοφορία του “Zorbas the Greek dance” από την Fm Records Athens  ακολουθούν “Οι Χαρταετοί” του Μίκη Θεοδωράκη.
Εδώ κ 40 χρόνια η Γεωργία Κόμπου  ανήκει στις Κύπριες σύγχρονες γυναίκες που έσπασαν τα στερεότυπα και έπιασαν το  μπουζούκι στα χέρια τους με αξιώσεις.
Είναι η μοναδική Κύπρια δεξιοτέχνης του μπουζουκιού, συνθέτης κ δισκογραφημένη καλλιτέχνης. Η δική της  ιδιαιτερότητα στο παίξιμο ( πέραν του ότι είναι γυναίκα) είναι η πενιά, η αντίληψή στην ενορχήστρωση και κυρίως η ιστορική απόδοση  του έργου αυτού.
Οι Χαρταετοί είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά ορχηστρικά θέματα του Μίκη Θεοδωράκη, στο ρυθμό των πέντε ογδόων. Όταν αναφερόμαστε στη Γειτονιά των Αγγέλων, εννοούμε τη μουσική και τα τραγούδια που έγραψε ο Μίκης Θεοδωράκης για το ομώνυμο θεατρικό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, που ανέβηκε στις 4 Οκτωβρίου 1963 στο θέατρο Κοτοπούλη- Ρεξ, σε σκηνοθεσία του συγγραφέα.

Γεωργία Κόμπου

Γεννήθηκε στη Λεμεσό. Σπούδασε Ανώτερα Θεωρητικά στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης.
Είναι η μοναδική δεξιοτέχνης  / σολίστ στο μπουζούκι στην Κύπρο.
Έχει βραβευτεί στη σύνθεση σε Πανελλήνιους κ αι Παγκόσμιους διαγωνισμούς όπως στα Global Music Awards 2019 στην Καλλιφόρνια.
Εδώ και χρόνια ανήκει στην ομάδα μπουζουκιών του Θανάση Πολυκανδριώτη ”Οι Επόμενοι” συμμετέχοντας σε παραστάσεις με σημαντικούς Έλληνες καλλιτέχνες όπως Κραουνάκη, Ασλανίδου, Ανδρεάτο, Νατάσα Θεοδωρίδου, Πίτσα Παπαδοπούλου, Μπάμπη Στόκα κ.τλ. σε μεγάλα θέατρα στην Αθήνα και σε εκπομπές όπως στην εκπομπή “Στην υγεία μας”  με το Σπύρο Παπαδόπουλο, Κώστα Χαρδαβέλλα και Γιάννη Ζουγανέλη.

email:georgiakombou@cytanet.com.cy
‪+0357 97776787‬

επικοινωνία

Γράψτε μας και θα επικοικωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο!