Thomas Konstantinou

Holy Week

2020

t-konstantinou-holy-week-d

Spotify

YouTube

Το album «Holy Week» ηχογραφήθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 2020 κατά τη διάρκεια της καραντίνας και αποτελείται από έξι tracks, ένα για κάθε ημέρα της Μεγάλης Εβδομάδας. Πρόκειται για πρωτότυπες συνθέσεις και διασκευές του Θωμά Κωνσταντίνου (ΤΑΚΙΜ, Chronos Project) για ούτι, βασισμένες σε γνώριμους και εμβληματικούς Πασχαλινούς ύμνους. Το artistic direction είναι του Μιχάλη Κουμπιού και ο δίσκος κυκλοφορεί από την FM Records.
Αντλώντας συναισθήματα από τα γεγονότα που πλήττουν όλο τον κόσμο, και με το Πάσχα πολύ κοντά, ο Θωμάς Κωνσταντίνου, μας προσφέρει με το ούτι του ένα δίσκο «βάλσαμο», ένα δίσκο απόλυτα εναρμονισμένο με την ισχύουσα συνθήκη που μας προτρέπει να κοιτάξουμε μέσα μας έχοντας παράλληλα το βλέμμα μας ανοιχτό στο μέλλον, το αύριο.

Σημείωμα του Θωμά Κωνσταντίνου:
Μια διαφορετική εβδομάδα, με πολλά γεγονότα, θαυμαστά και μεγάλα. Όπως ξαναζωντανεύει η φύση την Άνοιξη, όπως ανασταίνεται ο Λάζαρος, όπως ανεβαίνει στον επάνω κόσμο η Περσεφόνη, οφείλουμε κι εμείς να θυμηθούμε τον εσώτερο εαυτό μας και να τον αναγεννήσουμε.
Κλεισμένος σ’ ένα δωμάτιο, παρέα μόνο με το ούτι μου, βιώνω την εναλλαγή έντονων συναισθημάτων.
Το δράμα, η διαμαρτυρία, ο πόνος, η απελπισία, η αγανάκτηση, η κραυγή, εναλλάσσονται με την αγάπη, το δέος, την ελπίδα, τη γαλήνη, την ευγνωμοσύνη κι όλα αυτά συνομιλούν έντονα μαζί μου. Διαμορφώνουν τον εσωτερικό εαυτό μου και την έμπνευσή μου και μετασχηματίζονται σε μελωδίες, άλλοτε γνώριμες κι άλλοτε νέες, με οδηγό, πάντα την εσωτερική μνήμη.
H μουσική, όπως έχει πει ο Claude Lévi-Strauss, έχει το μοναδικό προνόμιο να εκφράζει αυτό που δεν μπορεί να εκφραστεί με κανέναν άλλο τρόπο.
Με την πολύτιμη συμβολή του φίλου Μιχάλη Κουμπιού, ηχογράφησα τη δική μου Holy Week.

Καλή ακρόαση
Θωμάς Κωνσταντίνου
HOLY WEEK

Track list:
1.Holy Monday
2.Holy Tuesday
3.Holy Wednesday
4.Holy Thursday
5.Holy Friday
6.Holy Saturday

Συντελεστές:
Θωμάς Κωνσταντίνου Ούτι
Mastering: Soundhouse Studio, Γιώργος Φραγγέλης

Βιογραφικό του Θωμά Κωνσταντίνου
Βιρτουόζος στο ούτι, πολύ-οργανίστας, συνθέτης, παραγωγός και τραγουδιστής , ο Θωμάς Κωνσταντίνου συνθέτει μία μίξη ανατολής και δύσης, δημιουργώντας το δικό του μουσικό στυλ και χαρακτήρα.
Οι επιρροές του είναι ταυτόχρονα σύγχρονες και παραδοσιακές, με το ούτι στο επίκεντρο του μουσικού του κόσμου.
Γεννημένος στην Αθήνα το 1980, ο Θωμάς Κωνσταντίνου μεγάλωσε σε μουσική οικογένεια με τον πατέρα του να εμπνέει στα πρώτα του μουσικά βήματα.
Ξεκίνησε με πιάνο στην ηλικία των έξι για να συνεχίσει με ούτι, λαούτο, μαντολίνο και διάφορα ελληνικά όργανα. Σπούδασε ευρωπαϊκή και βυζαντινή μουσική, διδάχτηκε και επηρεάστηκε από σημαντικούς Έλληνες, Τούρκους και Αρμένιους ουτίστες όπως ο Νίκος Σαραγούδας, Yurdal Tokcan, Necati Celik και Ara Dinkjian.
Συνεργάστηκε ως σολίστας και ενορχηστρωτής με σημαντικούς Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες όπως Calexico, Eric. Burdon, Shantel, Νανά Μούσχουρη, Ελένη Καραϊνδρου ,Ελευθερία Αρβανιτάκη, Χάρις Αλεξίου, σε ζωντανές εμφανίσεις σε όλο τον κόσμο (Carnegie Hall , Royal Albert Hall , Sidney Opera House, Odeon of Herodes Attikus, Vienner Konzerthouse, Berliner Philarmonie κ.ά.) καθώς και στη δισκογραφία, τηλεόραση και σινεμά.
Το 2001 ίδρυσε το μουσικό σχήμα ΤΑΚΙΜ με έξι από τους σημαντικότερους Έλληνες παραδοσιακούς μουσικούς. Μαζί τους κυκλοφόρησε δύο albums και συμμετείχε στα σημαντικότερα Φεστιβάλ (Φεστιβάλ Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Christmas Theater κλπ).
Είναι επίσης μέλος του Chronos Project μαζί με τη Δήμητρα Γαλάνη και σημαντικούς διεθνείς jazz σολίστες.
Από το 2016 είναι καθηγητής στο μεταπτυχιακό μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών.

επικοινωνία

Γράψτε μας και θα επικοικωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο!