ΕΝΘΕΤΟ 12Β  – 16 nikolas regkos fylakas kairos-s
listen
itunes
amazon
spotify
google-play
rhapsody

Ο Νικόλας Ρέγκoς . γεννήθηκε και ζει στη Καλαμαριά – Θεσσαλονίκης
Μουσικός & τραγουδοποιός – γράφει στίχους και τους μελοποιεί – μαζί με άλλους φίλων ποιητών .

Τα πρώτα ερεθίσματα στη κιθάρα τα πήρε σε ηλικία 12 χρονών απ το πατέρα του , στη συνέχεια έκανε μαθήματα κιθάρας με τον δάσκαλο Πλάτωνα Γαλάτη .
Ακολουθούν σπουδές αρμονίας , σύνθεσης και φωνητικής με δάσκαλο τον Θοδωρή Μιμικο , καθηγητή στη σχολή του ΑΠΘ.
Παράλληλα πήρε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής – χαλκογραφίας με μέντορα τον θειο του γνωστό ζωγράφο Πολύκλειτο Ρεγκο και δάσκαλο τον πατέρα του Κώστα
Ασχολήθηκε με την Ελληνική παραδοσιακή μουσική , όπως επίσης το έντεχνο και ρεμπέτικο τραγούδι , μελετώντας παράλληλα Έλληνες ποιητές & συγγραφείς .
Γεμάτος με αυτές τις μουσικές και θεματικές βάσεις σύστησε το 1999 μια μουσική ομάδα 6 ( εξ ) στο σύνολο ομοϊδεατών μουσικών και ξεκίνησε παραστάσεις στο Τηνελα γνωστό στέκι στην Τούμπα Θεσσαλονίκης , που τότε συμπλήρωνε 20 χρόνια λειτουργίας . Εκεί εμφανίζεται με το συγκρότημα του – που τότε ονομαζόταν Φωνές – για αρκετό καιρό , όπως και σε άλλες μπουάτ της Θεσσαλονίκης , παίρνοντας μέρος παράλληλα , για αρκετό καιρό , σε συναυλίες / παραστάσεις της Φοιτητικής Λέσχης της πόλης αλλά και σε αντιστοίχους χώρους της Β.Ελλαδας παράλληλα.
Δέκα χρόνια μετά το 2010 , – με αρκετές αλλαγές στα μέλη / μουσικούς ενδιάμεσα – ιδρύει τους ΟΡΤΣΑ ΡΕ , ένα μουσικό κίνημα όπως του αρέσει να αποκαλεί την μπάντα του, εγκαινιάζοντας μ ‘ αυτό τον τρόπο το ρεύμα νέων μουσικών ποιοτικών σχημάτων , στην πόλη που ζει και στη υπόλοιπη χώρα

οι ” ΟΡΤΣΑΡΕ ” είναι ένα μουσικό κίνημα που ιδρύθηκε στις 17 Νοέμβρη 2010 , έκτοτε λειτουργεί σαν << μπουλούκι >> έκφρασης και απόδοσης , του Ελληνικού Έντεχνου Λαϊκού & Παραδοσιακού Τραγουδιού , παίζοντας σε ζωντανές παραστάσεις σ όλη τη χώρα – εκφέροντας έτσι την πολιτισμική του άποψη για το Ελληνικό τραγούδι – με σκοπό την επανένταξη του , στον αίτιο Λόγο και την μελοποίηση του , με μουσικές επιρροές που αντλούνται από την παράδοση μας , το μεράκι , τα εφήμερα πάθη και τις αγωνίες του Λαού μας . Προσδοκία μας μεγάλη , να αγκαλιάσει ο Λαός μας ξανά , το καλό ελληνικό τραγούδι .
Αποτελείται δε από τα μέλη – μουσικούς
1. κιθάρες / / μπαγλαμάς // φωνές // Νίκος Ρεγκος
2 . λαούτο / κρητική λύρα / τρίχορδο / φωνές // μπαγλαμάς Τριχάκης Δημήτριος
3 . κλαρίνο / φλάουτο / σαξ /κρουστά / φωνές // Τριαντάφυλλο Δούρα
4 . μπουζούκι // κιθάρα // Παναγιώτης Γουργουρης
5 . Κοντραμπάσο // ηλεκτρικό μπάσο // φωνές // Τάσος Γεροβασιλειου
6 . Τύμπανα // κρουστά // φωνές // Αλινα Μαρινη
και τα μέλη / φίλους – μουσικούς της ίδιας δεοντολογίας , που κατά περίπτωση συνεργάζονται μαζί τους . Το 2011 ολοκληρώνουν την δισκογραφική τους άποψη που περιέχει << μουσικές πινελιές >> του τραγουδοποιού Νίκου Ρεγκου , σε μελοποίηση στίχων / ποιημάτων του ιδίου , της Ρωξάνης Παπαδαδη , του Κώστα Καριοφυλλη.

επικοινωνία

Γράψτε μας και θα επικοικωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο!