strafatsada

Κυκλοφορία: 27/12/2012

Tracklisting

1              Φάτσα

2              Παγωνα

3              Αλλόκοτη συνταγή

4              Ταχυδρόμος

5              Σ’ αυτή την πόλη

6              Κακ(Ομήρου) Οδύσσεια

7              Κόκκινος Τοίχος

8              Της γειτονιάς μου ο τρελός

9              Γαλατικό χωριό

10           Τι φταίει

listen
itunes
amazon
spotify
google-play
rhapsody

Αλέξανδρος Παβατζόγλου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.Μια πόλη στην οποία, παρόλο το γκρίζο φόντο της,πιστεύει πάντα πως έχει σημεία και ανθρώπους «ντυμένους» με ζωντανά χρώματα και ψάχνει να τους βρει.Σε ηλικία που οι βασικές ενασχολήσεις του ήταν η κοινωνιολογία,η αρχιτεκτονική και η στρατηγική, ή πιο απλά,για να ξέρουμε και τι λέμε, τα “Playmobil”, τα “Lego” και τα “Κάστρα και Πολιορκητές”,φτάνει στα χέρια του ,σαν δώρο απο συγγενικό του πρόσωπο, ένας τζουράς.Ένα δώρο που τον προβλημάτισε αρκετά,γιατί κάτι δεν του καθόταν καλά.Διαπίστωσε,σύντομα,πως ζούσε σε έναν κόσμο φτιαγμένο για δεξιόχειρες….μόνο που αυτός δεν είναι ένας απ’ αυτούς.Λύθηκε λοιπόν το μυστήριο του τζουρά.Τελειώνοντας το λύκειο,η πρώτη του κιθάρα(αριστερή ευτυχώς),επίσης δώρο μιας πολυαγαπημένης παρέας,τον ωθεί να κάνει τα πρώτα του μαθήματα,τα οποία φρόντιζε να συνεχίζει σε διάφορες μουσικές σκηνές και μπουάτ,όπου βλέποντας άλλους να παίζουν,παρατηρούσε και μάθαινε τα πρώτα του ακκόρντα.Η παρατηρητική του ικανότητα,επεκτείνεται και πέραν της μουσικής,σε ανθρώπους και συμπεριφορές.Γίνεται υποστηρικτής της άποψης πως, αν όχι πάντα,σχεδόν πάντα,έχουμε την επιλογή και πως ο καθένας κρύβει μέσα του απίστευτο “υλικό”,που πολλές φορές αγνοεί ακόμη και ο ίδιος.Την άποψη αυτή,έρχονται να επαληθεύσουν η καθηγήτρια φωνητικής Άννα Κτεννά,κοντά στην οποία παρακολούθησε μαθήματα για 3 χρόνια,καθώς και οι σπουδές του στην εργοθεραπεία.

Στις 21 Μαρτίου του 2007,γνωρίζει το κορίτσι-δραπέτη του πλανήτη “Νομιμαξιτερλαγουάτς”,με τη βιονική ακοή και τη μαγευτική φωνή…Ρόλη Γιαμοπούλου,η οποία αποφάσισε να εγκαταλείψει τον

“Noμιμαξιτερλαγουάτς” και με μόνες αποσκευές της τα κρουστά της,ήρθε να εγκατασταθεί,ευτυχώς για εμάς,για πάντα στον πλανήτη μας.Στο μεταξύ,κάποια απ’ τα πορίσματα των παρατηρήσεων και οι πρώτες μελωδίες που τα συνόδευαν,έχουν αρχίσει να “σιγοβράζουν”.Ο “Chef”,Δημήτρης Κωνσταντόπουλος,εποπτεύει το “μαγείρεμα” και τελικά,το Δεκέμβρη του 2012,ολοκληρώνεται το “ψήσιμο” της “στραφατσάδας” μας , που “σερβίρεται” απο την FM Records.

 

 

Η Ρόλη Γιαμοπούλου γεννήθηκε στην Λάρισα. Τα πρώτα της μουσικά βήματα τα έκανε με ένα ταμπούρο, δώρο του πατέρα της. Όταν χρόνια μετά το ενδιαφέρον της για τη Φωτογραφία την οδήγησε για σπουδές στη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε και επισήμως μαθήματα μουσικής στο Νέο Ωδείο Θεσσαλονίκης (Ν.Ω.Θ). Συγκεκριμένα, παρακολούθησε μαθήματα κλασσικών και jazz κρουστών με τον Vladimir Afanasiev, καθώς και τα υποχρεωτικά μαθήματα Θεωρίας, Αρμονίας και Πιάνου. Επιστρέφοντας στην Λάρισα, συνέχισε τα μαθήματα κρουστών με τον Γιάννη Μακρυγιάννη στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας (Δ.Ω.Λ.) και πήρε το πτυχίο Αρμονίας. Παράλληλα, ξεκίνησε και μαθήματα ελαφρού τραγουδιού με τη Δήμητρα Δόβα. Τα τελευταία δέκα χρόνια ζει στην Αθήνα όπου συνεχίζει τις μουσικές της σπουδές στο Modern Music School, με δασκάλους τους Γιώργο Κατσίκα,Βαγγέλη Καρύπη και Αλέξανδρο Δράκο Κτιστάκη, ενώ κάνει μαθήματα τραγουδιού με τις Λήδα Πισπίρη και Έλλη Πασπαλά. Παράλληλα, δραστηριοποιείται επαγγελματικά ως μουσικός και τραγουδίστρια. Έχει συνεργαστεί με τους Κώστα Χρονόπουλο, Γιώργο Δημητριάδη,Τάσο Γιαννίκο,Στέλλα Πιλάτη Goin’ Through, Κατερίνα Κυρμιζή, Νίκο Γρηγοριάδη, καθώς και τις Μάρω Μαρκέλλου και Μαρία Παπαγεωργίου. Μόνιμη συνεργασία έως και σήμερα έχει με τους Λεωνίδα Μαριδάκη, Bali ‘Haians, Τζωρτζίνα Καραχάλιου και Γιώργη Χριστοδούλου. Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί από την FM Records η πρώτη της δισκογραφική δουλειά σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Παβατζόγλου με τον τίτλο «ΣτραΦατσάδα».

επικοινωνία

Γράψτε μας και θα επικοικωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο!