Η ψηφιακή μουσική τετραλογία «The 4 Seasons» με μουσική του Γιάννη Κ. Ιωάννου, είναι ένα ορχηστρικό έργo για τις 4 εποχές, που περιλαμβάνει 4 άλμπουμ, ένα για κάθε εποχή του έτους. Ξεκινώντας από το «Φθινόπωρο» (Autumn) και ολοκληρώνοντας με το «Καλοκαίρι» (Summer), ο συνθέτης ξεκινά απευθυνόμενος στο διεθνές ακροατήριο με αυτό το πρώτο του προσωπικό άλμπουμ, στην Ανατολή της νέας εποχής του streaming και στη Δύση της εποχής του CD.

autumn
the 4 seasons autumn 1 2 1 1
Ακούστε το στο Spotify
Ακούστε το στο YouTube
Δείτε το video
Video: George Vidakis
winter
the 4 seasons winter 8 4
Ακούστε το στο Spotify
Ακούστε το στο YouTube
Δείτε το video
Video: George Vidakis
spring
spring-4
Ακούστε το στο Spotify
Ακούστε το στο YouTube
Δείτε το video
Video: George Vidakis
summer
summer
Ακούστε το στο Spotify
Ακούστε το στο YouTube
Δείτε το video
Video: George Vidakis

Ο Γιάννης Κ. Ιωάννου γεννήθηκε στην πόλη που γέννησε τη Δημοκρατία, την Αθήνα. Γιός έλληνα πρόσφυγα από την Αίνο της Ανατολικής Ρωμυλίας (σ.σ. Enez, στην Ανατολική Θράκη της Τουρκίας), και αργότερα μέλους της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης ενάντια στους ναζί, έμαθε από μικρός πόσο κοστίζει να ζει κανείς με αρχές και αξίες τη ζωή του.

Σαν μουσικός, συνεργάστηκε από πολύ νωρίς με τον Μίκη Θεοδωράκη. Επιμελήθηκε την ορχήστρα του και τα τραγούδια του σαν ενορχηστρωτής και πιανίστας. Ήταν ιδρυτικό μέλος και μαέστρος της Popular Orchestra “Mikis Theodorakis”.

Είναι ένας από τους πρωτοπόρους στη χρήση ηλεκτρονικών μέσων για την δημιουργία και παραγωγή μουσικής. Σαν ενορχηστρωτής έχει ενορχηστρώσει, εκτελέσει και ηχογραφήσει, χιλιάδες τραγούδια και μεταξύ αυτών, μερικά από τα σημαντικότερα της ποιοτικής ελληνικής τραγουδοποιίας / δισκογραφίας.

Έχει συνεργαστεί με τους περισσότερους Έλληνες συνθέτες, τραγουδοποιούς, τραγουδιστές και ηθοποιούς. Εκτός του Μίκη Θεοδωράκη. Ο κατάλογος περιλαμβάνει ονόματα όπως, Vangelis, Maria Farantouri, Milva, Parios, Arleta, Kalogiannis, Moscholiou, Aria Sayonmaa, Zampetas, Nikolopoulos, Polykandriotis, Savvopoulos, V.Papakonstantinou, Dalaras, Kelaidonis, Alexiou, Protopsalti, Mavroudis, Kraounakis, Saleas, Nicos, Koros, Macheritsas, Frangoulis, Kalliopi Vetta, G.Tzistoudis and many others. Τραγούδια του, υπάρχουν σκόρπια σε προσωπικά άλμπουμ τραγουδιστών. Έγραψε επίσης μουσική γιά το Θέατρο και την Τηλεόραση. Με το Αρχαίο Δράμα και την Κωμωδία ασχολήθηκε μετά το 2011 κι έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές.

Με την τετραλογία «The 4 Seasons», εγκαινιάζει ουσιαστικά την διαδικασία δημοσιοποίησης του τεράστιου όγκου μουσικής και τραγουδιών που έχει δημιουργήσει σιωπηρά όλα τα προηγούμενα χρόνια, αλλά και των έργων πάνω στα οποία ήδη εργάζεται.  Από τα 60 κομμάτια που περιλαμβάνονται στην τετραλογία, τα 36 είναι παλαιότερες ανέκδοτες συνθέσεις και 24 νέες, γραμμένες κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων, στο διάστημα μεταξύ του Οκτώβρη 2017 και Μάη 2018.

Ο Γιάννης Κ. Ιωάννου, είναι ένας συνθέτης «φρέσκος αλλά με βαθιές ρίζες».

επικοινωνία

Γράψτε μας και θα επικοικωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο!